Telefonszám: +36-1-780-2725
Címünk: 2142 Nagytarcsa, Neumann János út 1/a/8
Láncos pálya, elevátor

Automatizált láncos pálya, PLC vezérelt füles görgőslánc hajtású konvejor rendszerrel, mely alkalmazkodik a legkülönállóbb vevői igényekhez.

 

  • Nehéz, széles, érzékeny, ömlesztett vagy akár folyékony árú szállítására is alkalmasak
  • Költséghatékony árumozgatás
  • Akár 8m/s sebesség
  • Választható lánctípusok: standard láncok (DIN8187, DIN8188), conveyor láncok (M, FV széria), csapos láncok, csőcsapos láncok, rozsdamentes láncok
  • Egyedi fülkialakítások: A-1, K-1, M-1 stb, rajz alapján
  • Bővíthető közbenső manipulátorokkal és kamerás megfigyelő rendszerekkel

Görgőslánc elevátor

A görgőslánc leggyakoribb alkalmazása a magas forgatónyomaték átvitele két tengely között.

Ezen tengelyek lehetnek akár több tíz méter távolságban, megfelelő feszítés és vezetés mellett ez a probléma könnyen és gazdaságosan áthidalható a lánchajtásokkal.

Standard méretei rendkívül nagy skálán mozognak. Osztása a  3mm-től (műszerész géphajtás) egészen a 76,2mm-ig (nehézipari lánchajtás) terjed. Egyes láncok szakítószilárdsága elérheti akár az 1720 KN! terhelést is (48B-3).

A forgatónyomaték átvitele mellett a másik legnagyobb előnye egy görgősánchajtásnak a árumozgató képessége. Egyedi fülek segítségével bármilyen típusú árúnak kialakítható egy tartó keret, mely a láncos pályán tartja a terméket és egy adott pontba sérülésmentesen eljuttatja.

A konverjor lánc kategórián belül egy speciális ágazat az elevátor lánc, mely egyedi kialakításának köszönhetően a terméket folyamatosan hordja fel egy adott helyre. Ezt a típust Rédler láncnak is nevezzük, mellyel általában takarmányokat szállítanak fel silókba, de kovácsolt vas kivitelének köszönhetően akár kőtörmelék szállítására is alkalmazható.

Rendszerünk képes érzékelni, ha a termék bekerül az adagoló tölcsérbe és ekkor egy PLC segítségével automatikusan elindul a felhordás, így akár több tíz méterről is lehet adagoltatni a terméket (egy szállítószalag segítségével) emberi részvétel nélkül.

Görgőslánc elevátor